top_banner

brood+wijn

Algemene Informatie


Gewoon brood

Gewoon brood wordt doorgaans bereid uit een mengeling van tarwemeel (of een combinatie van tarwe en/of andere graansoorten), water, gist (of een ander rijsmiddel) en zout. Tevens kan er aan het brood een broodverbetermiddel toegevoegd zijn. Dit is een mengsel van vetstoffen, suikers en emulgatoren. Hoe bruiner het brood, hoe meer delen van de tarwekorrel in het brood aanwezig zijn.

Koolhydraatarm brood

Om een brood koolhydraatarm te maken wordt het belangrijkste ingrediŽnt tarwemeel geheel of gedeeltelijk vervangen door koolhydraatarme ingrediŽnten. Hierbij is een verschil te maken tussen ingrediŽnten die van nature minder koolhydraten bevatten zoals sojameel, amandelmeel, eiwitten en noten, of ingrediŽnten die bestaan uit vezels, waardoor ze minder koolhydraten opleveren. Denk aan tarwe of haverzemelen. Hierbij worden de vliesjes van de tarwe of haverkorrels toegevoegd aan brood. Dit zijn vezels die niet door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Hoe meer tarwemeel vervangen wordt, hoe lager het aantal koolhydraten in het brood. Dit wil overigens niet zeggen dat het brood minder calorieŽn bevat. Doordat de gebruikte alternatieve ingrediŽnten over het algemeen meer calorieŽn bevatten kan koolhydraatarm brood meer calorieŽn opleveren.

Brood dat heel weinig koolhydraten bevat, is anders van smaak en structuur dan gewoon brood. Soms is de smaak even wennen, maar door het brood te beleggen met roomboter en lekker koolhydraatarm beleg, is het toch heerlijk om in een snee brood te kunnen happen. Ook kunt u het brood roosteren als u aan de smaak moet wennen. Geroosterd brood is vaak net iets smakelijker.

Hoe meer koolhydraten het brood bevat, hoe meer de smaak naar traditioneel brood gaat.

Disclaimer: De inhoud van deze site alsmede de inhoud van alle andere uitingen van Dieet Support Nederland op internet is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Dieet Support Nederland kan echter geen garanties geven met betrekking tot de aard, juistheid of de inhoud van deze informatie. Dieet Support Nederland is niet aansprakelijk voor eventueel voorkomende onjuistheden of schade dan wel voor de gevolgen van het gebruik van de betreffende informatie, vrijblijvende adviezen of producten. De site is zorgvuldig opgesteld volgens de richtlijnen van Low Carb dieten. Het gebruik van de informatie, vrijblijvende adviezen of producten is geheel voor verantwoordelijkheid van de gebruiker. De eigenaren van Dieet Support Nederland kunnen nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor schade die optreedt aan gezondheid ten gevolge van het opvolgen van vrijblijvende NIET medische adviezen en het gebruik van de producten.