Voor wie is koolhydraatarm brood geschikt?
Iedereen die gewoon brood kan eten, kan ook koolhydraatarm brood eten. Vooral de soorten waarbij slechts een gedeelte van de tarwe wordt vervangen door alternatieve ingrediënten, komen in voedingswaarde overeen met gewoon brood.
Deze soorten bevatten veel voedingsvezels, zodat ze juist gezond zijn. De broodsoorten waarbij al het tarwemeel wordt vervangen, leveren mogelijk minder vezels op.
Omdat bij een koolhydraatarm dieet zoals het Atkins-, Southbeach dieet en Dr. Frank geadviseerd wordt om veel groenten te eten en een multivitamine te slikken, hoeft dit geen probleem te zijn.
Zit u in de eerste fase van een koolhydraatarm-, of proteïnedieet dieet, kies dan voor een koolhydraatarm brood met zo min mogelijk koolhydraten.
Brood dat in de eerste fase geschikt is, is het Adam's Brot, het Fijn Lijntje brood uit bus of vers gebakken door de Fijn Lijntje bakker of het Fijn Lijntje kant en klare bakmix.
Naarmate uw dieet vordert kunt u een koolhydraatarm brood kiezen met meer koolhydraten, zoals het Atkins meergranen broodmix of de kant en klare Atkins afbakbroodjes en het Slankelijn brood of broodmix van 't Stoepje.